Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Mina Etemad
actueel

Dit is er te doen op en rond Science Park

Mella Fuchs,
1 september 2021 - 12:47
Betreft
Deel op

Ja, het is belangrijk om de weg naar REC-B2.13 te leren kennen, en het is handig om te weten waar toiletten zijn die nooit bezet zijn, maar ook buiten de UvA-gebouwen is er genoeg te beleven op en rond de campussen. Wij zetten de hotspots deze week op een rijtje. Vandaag: fauna, flirten en falafel op Science Park. 

Waar beta’s samenkomen is het leven goed – of in elk geval goed georganiseerd. Dat blijkt uit alles wat het moderne walhalla genaamd Science Park te bieden heeft: een eigen station, een enorm sportcentrum, energieneutrale gebouwen, en zelfs een stuk rauwe flora en fauna voor biologische experimenten in Anna’s Tuin & Ruigte. Dit ‘levende lab’ is een kraamkamer voor permacultuur en biodiversiteit, maar ook de perfecte plek voor een uitwaaimoment, om het lijvige twaalfuurtje van Café Polder (een kroket, soep én een eitje rosbief-kaas) te laten zakken.

 

Het Science Park is een wereld op zich, hoewel de aangrenzende Indische buurt en Watergraafsmeer genoeg verleiding bieden in de vorm van hipsterkroegen en vintage winkels. Maar in principe hoeven de bewoners van de studentenflats op de Carolina MacGillavrylaan de ‘Scienceparkbubbel’ niet uiteen te laten spatten om te overleven, want de Albert Heijn, de Lidl en de Spar zitten allemaal in een straal van 300 meter. Verder biedt sportcentrum Universum plek in klasjes en op apparaten aan alle UvA- en HvA’ers met sportambities, en bier voor na – of in plaats van – het sporten kost 1,50 euro bij aangrenzend café Oerknal.

 

Normaliter denderen er regelmatig sportieve evenementen over de aangeharkte gazonnetjes van Science Park, maar zoals met alles in deze periode is het plaatsvinden daarvan onzeker. Niet getreurd, want eetcafé Maslow biedt troost, met heerlijk doch gezond doch goedkoop comfort food in de vorm van pita’s met allerlei dips, falafel, loempia’s en speciaalbier. In tegenstelling tot de universiteitskantines snapt Maslow wél wat de brandstof van de moderne student is. Veel makkelijker om te flirten zonder zweet op je voorhoofd, toch?

 

Ook binnen de muren van de faculteit zijn rond lunchtijd verzetjes te vinden, bijvoorbeeld met de maandelijkse Bètabreak. Deze lunchbijeenkomst in de hal van het FNWI-gebouw combineert een ongedwongen sfeer van kauwende studenten en docenten met discussie op het scherp van de snede tussen experts, over financiering van de wetenschap, complottheorieën en het vrouwelijk orgasme. Genoeg te beleven dus. 

Lees meer over