Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Huidige eerstejaars waarschijnlijk niet welkom bij komende Intreeweek

Iris Kok,
4 mei 2021 - 14:09

Er komt hoogstwaarschijnlijk geen herkansing voor de huidige eerstejaars die vorig jaar een fysieke Intreeweek moesten missen. Waarschijnlijk kunnen alleen nieuwe eerstejaars zich aanmelden voor de Intreeweek die in augustus wordt georganiseerd. De universiteit zoekt wel manieren om de huidige eerstejaars kennis te laten maken met elkaar en de stad.

Vorig jaar vond de Intreeweek vanwege de coronacrisis alleen online plaats. Nu, ruim een jaar later, wordt er gewerkt aan een hybride variant met zowel online als fysieke activiteiten, vertelt Tijmen ter Keurs (20, kunstgeschiedenis). Hij is hoofd marketing & communicatie bij Commissie Intree. ‘We zijn bezig met bedenken en uitwerken van verschillende scenario’s. En we gaan ons best doen om het zo leuk en veilig mogelijk te maken voor iedereen.’

 

Kennismaking

‘Hoogstwaarschijnlijk zullen de huidige eerstejaars studenten niet meedoen met Intreeweek,’ vertelt Helena van der Steege, medewerker Studentenservices, en vanuit de UvA medeverantwoordelijk voor de organisatie van Intreeweek. Zij zegt dat de UvA de huidige eerstejaars wel een soort kennismaking met de stad en elkaar wil bieden.

Foto: Gwendolyn Keasberry
Tijmen ter Keurs, hoofd Marketing & Communicatie bij Commissie Intree

Veel huidige eerstejaars hebben door de coronacrisis nauwelijks colleges gehad op de UvA, en hebben weinig echt contact gehad met medestudenten. Daar komt nog bij dat sommige internationale studenten nog niet eens in Amsterdam zijn geweest. Zij zullen dit najaar voor het eerst naar de stad komen.

 

Hoe zo’n introductie eruit zal zien is nog niet duidelijk, zegt Van der Steege. ‘We zijn op dit moment nog in overleg met de verschillende organisatoren van introducties binnen de UvA, zowel op centraal, facultair of opleidingsniveau, waar een herintroductie voor de huidige eerstejaars het best past.’

 

De huidige eerstejaars kunnen zich, net als alle andere UvA studenten, wel bij de Intreeweek aanmelden als begeleider van een groep eerstejaars of crew-lid bij een van de evenementen.

 

Vijftigste editie

De Intreeweek staat gepland voor 29 augustus tot en met 3 september. In hoeverre er fysieke evenementen zullen zijn is afhankelijk van de coronamaatregelen die in augustus en september gelden. Het is hoe dan ook een speciale editie, want de Intreeweek viert haar vijftigjarig jubileum.

Lees meer over