Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Mohamed Hassan (via Creative Commons CCO)
actueel

Tussenstand OR-verkiezingen UvA: opkomst het hoogst bij FMG

Dirk Wolthekker,
15 april 2021 - 11:55

Een kwart tot een derde van het aantal kiesgerechtigde UvA-medewerkers is tot nu toe opgekomen bij de ondernemingsraadverkiezingen aan de UvA. De tussenstand is het hoogst bij de FMG: 37,09 procent. Er kan nog tot en met morgenavond 23.59 uur worden gestemd.

Het centraal stembureau van de UvA heeft gisteravond een tussenstand doorgegeven, waaruit blijkt dat de opkomst tot nu toe het hoogst is bij de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen. Bij de Faculteit der Geesteswetenschappen tikt de opkomst nog net niet de 25 aan: 24,62 procent.

‘Acta kampte maandag met een storing van stemapplicatie WebElect, waardoor de opkomst daar lager kan uitvallen’

Er doen dit jaar historisch weinig faculteiten en diensten mee aan de verkiezingen. Wegens gebrek aan kandidaten zijn geen verkiezingen nodig aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB), de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FdR), de centrale eenheden (GOR) en bij de onderdeelcommissie voor het Amsterdam University College (AUC): het aantal kandidaten voor elke raad overstijgt niet het aantal te vergeven zetels en dat betekent dat iedere kandidaat op die lijsten automatisch wordt benoemd. De geneeskundefaculteit (Amsterdam UMC) organiseert haar eigen verkiezingen.

 

Acta

De tussentijdse opkomst bij de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunden en Informatica (FNWI) schommelt met 25,60 procent rond een kwart. Tandheelkundefaculteit Acta heeft tot nu toe een opkomst van 32,87 procent. Daarbij moet worden aangetekend dat Acta afgelopen maandag enige tijd kampte met een storing van de stemapplicatie WebElect, waardoor de tandartsen en hun collega’s enige tijd niet konden inloggen. Dat probleem is inmiddels verholpen, maar het kan van invloed zijn op de uiteindelijke opkomst.

 

De uitslag van de verkiezingen zal in de loop van volgende week bekend worden gemaakt. De gekozen (of benoemde) leden van de ondernemingsraden zullen daarna uit hun midden leden afvaardigen naar de centrale ondernemingsraad (COR). De COR heeft vijftien leden, die op uiterlijk 1 september zullen worden afgelost door leden met een nieuw mandaat. Dan zal de COR ook een nieuwe voorzitter kiezen.