Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Kristine Wook (Unsplash)
actueel

Zorgpersoneel Amsterdam UMC kan hopelijk woensdag coronavaccin halen

Marleen Hoebe,
5 januari 2021 - 15:31

Het Amsterdam UMC start op zijn vroegst woensdag met het inenten van verpleegkundigen en artsen die in aanmerking komen voor een coronavaccinatie. Dat is vroeger dan eerder het plan was. Er moet daarom nog een hoop gebeuren, zoals het zorgpersoneel op de hoogte brengen dat ze een vaccin kunnen krijgen en ervoor zorgen dat ze op het juiste moment op de vaccinatielocatie aanwezig zijn.

Het Amsterdam UMC ontvangt als alles volgens plan verloopt, morgen de Covid-19-vaccins voor de regio Noord-Holland/Flevoland. Het ziekenhuis distribueert deze over de regio, waarna alle regionale ziekenhuizen zelf aan de slag gaan met vaccinatie. Dit laat een persvoorlichter van het Amsterdam UMC, locatie AMC, weten.

 

Logistieke operatie

Het is een flinke logistieke operatie. Niet zozeer vanwege het vaccineren – want het ziekenhuis beschikt wel over de juiste faciliteiten, zoals een koeling met een temperatuur van -80 graden Celsius, aldus de woordvoerder – maar vanwege het op de hoogte stellen van de geselecteerde mensen.

 

Selectie zorgpersoneel maken
‘Eerst moet er een lijst met zorgpersoneel komen dat in aanmerking komt voor een coronavaccinatie. Dit gaat om verpleegkundigen en artsen op de spoedeisende hulp, intensive care en COVID-afdelingen. Die afdelingen maken zelf een selectie. Daarna moet je die mensen zien te benaderen om ze te informeren over de momenten wanneer ze een vaccin kunnen krijgen. Dat is eigenlijk het moeilijkste van alle voorbereidingen.’

 

De UvA-medewerkers die we tot nu toe spraken hebben nog geen bericht gehad. Ook is nog niet bekend hoeveel UvA'ers in totaal zich kunnen laten inenten.