Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Christin Hume (Unsplash)
actueel

Storing bij Proctorio leidt wederom tot afgelaste tentamens

Henk Strikkers,
18 december 2020 - 12:17
Betreft
Deel op

Er zijn vanochtend een onbekend aantal UvA-tentamens afgelast door een storing bij Proctorio. Dat meldt de universiteit. Het is de tweede keer dat een storing in het videosurveillanceprogramma ertoe leidt dat tentamens moeten worden afgelast.

Volgens de UvA was er sprake van een landelijke storing bij videosurveillanceprogramma Proctorio. Om 11 uur was deze storing opgelost. Alle tentamens later op deze vrijdag kunnen wel doorgaan.

 

Tweede keer

In de vorige tentamenweek was er ook al een storing bij Proctorio, het programma dat de universiteit gebruikt om te voorkomen dat studenten frauderen bij tentamens die ze vanuit huis maken. Die storing werd destijds veroorzaakt door een gebrek aan capaciteit bij Proctorio, liet de universiteit weten. Proctorio gaf echter een systeemupdate de schuld.

Het is nog niet duidelijk wat dit keer de oorzaak van de storing is. Volgens TestVision, het programma waarmee UvA de tentamens afneemt en waar Proctorio in geïmplementeerd is, werd de storing veroorzaakt door ‘lange responstijden van Proctorio’.

 

Grondige evaluatie

Het is ook nog onduidelijk hoeveel studenten en tentamens getroffen zijn door de storing, en wanneer deze tentamens worden ingehaald. De UvA ‘betreurt het incident’ en belooft een ‘grondige evaluatie’.

Lees meer over