Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Mats van Soolingen
actueel

Murray Pratt vertrekt als dean Amsterdam University College

Dirk Wolthekker,
17 november 2020 - 15:46

Het Amsterdam University College (AUC) moet op zoek naar een nieuwe baas, want de huidige dean Murray Pratt stapt per 1 februari op. Hij is dan vijf jaar de baas geweest van de Engelstalige interdisciplinaire bacheloropleiding van UvA en VU.

Murray Pratt, dean van het AUC, houdt er per 1 februari 2021 mee op. Zijn termijn van vijf jaar verloopt op die datum en Pratt wil naar eigen zeggen geen verlenging: hij wil terug naar de wetenschap. Dit betekent dat het AUC op zoek moet naar een nieuwe baas. In een toelichting laat Pratt weten dat het na vijf jaar ‘tijd is om mij weer meer te gaan richten op onderzoek: lezen, denken, schrijven’.

 

Veel bereikt

Bij zijn benoeming in 2016 werd Pratt door toenmalige UvA-rector Dymph van den Boom geprezen om zijn inzet voor interdisciplinariteit, innovatie en internationalisering. ‘Daarnaast kan Pratt bruggen bouwen tussen de verschillende sectoren. Dat is van groot belang voor het AUC.’ Pratt vindt dat er veel is bereikt, de afgelopen vijf jaar. ‘We hebben ons tienjarig bestaan gevierd en vele getalenteerde en betrokken studenten voltooiden hun opleiding en werden alumni en ambassadeurs van het AUC en de stad.’

 

Tot zijn komst naar het AUC was Pratt decaan van de School of Arts and Humanities van Nottingham Trent University. Daar was hij ook hoogleraar Frans en Internationale Studies. Aan de UvA is hij naast dean van het AUC ook hoogleraar Contemporary Humanities. Pratt blijft verbonden aan de Amsterdam School of Cultural Analysis. Eerder was hij verbonden aan de Britse University of Warwick en de University of Technology in Sydney.