Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Teska Overbeeke (UvA)
actueel

FNWI-docent berispt na opmerking over ‘good looking honors girls’

Sterre van der Hee,
19 juni 2020 - 17:44

Een docent van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) is berispt nadat hij op het openbare online projectplatform Github een ‘onacceptabele’ opmerking over vrouwelijke studenten had gemaakt. 

Via Github, het online platform waarop de docent veelvuldig met scriptiestudenten communiceert, vroeg de docent vorige week aan een van zijn mannelijke studenten of hij studentassistent zou willen worden. ‘Wat denk je ervan’, schreef hij. ‘Veel van hen beginnen al in september. Possibly I can attract a couple of strong (and good looking) honors girls...’ De mannelijke student ging in zijn reactie niet op de opmerking in. Een link naar het gesprek werd eerder deze week al gedeeld in een Whatsappgroep van VIA, de studievereniging van Informatica, Kunstmatige Intelligentie en Informatiekunde. 

 

In een vrijdagmiddag verstuurde mail naar masterstudenten noemt FNWI-decaan Peter van Tienderen het gedrag van de docent ‘onacceptabel’ en stelt hij dat ‘onmiddellijke actie’ is ondernomen. De docent zou zijn excuses hebben aangeboden en er zouden afspraken over communicatie naar studenten zijn gemaakt om soortgelijk gedrag te voorkomen. Ook zegt Van Tienderen studenten met vragen te willen uitnodigen om naar de studieadviseur, de onderwijsdirecteur of de vertrouwenspersoon te stappen.

 

Hieronder de mail van decaan Peter van Tienderen aan de masterstudenten