Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Folia-archief
actueel

Docent van het Jaar-verkiezing gaat door, ondanks corona

Rowan Meereboer,
7 april 2020 - 09:14

Vanaf gisteren kunnen studenten en medewerkers stemmen op de beste docent van hun faculteit, want ondanks de huidige crisis gaat de Docent van het Jaar-verkiezing gewoon door. De winnaar wordt wel pas dit najaar bekend gemaakt.

Docenten zitten vanuit huis te skypen of te zoomen en proberen op deze manier kennis over te dragen aan studenten. Nog nooit eerder is het voorgekomen dat docenten op deze manier les moesten geven. Het geeft dus een nieuwe uitdaging voor docenten. Dat verdient waardering, vindt Annemarie Zand Scholten van het Teaching and Learning Center (TLC).

 

TLC is vanaf dit jaar medeorganisator van de verkiezing, samen met de Centrale Studentenraad. In voorgaande jaren deed ook de Asva mee, maar door onder andere een reorganisatie in het bestuur was de vereniging niet meer in staat zich hiermee bezig te houden.

 

Uiterste best

Juist vanwege de huidige omstandigheden is het echter belangrijk om de verkiezingen door te laten gaan, zo stelt Zand Scholten. ‘Zowel studenten als docenten doen hun uiterste best te roeien met de riemen die ze hebben.’

 

Het stemmen gaat net als voorgaande jaren online op uva.nl/docentvanhetjaar of uva.nl/lectureroftheyear en kan tot en met 24 april. ‘De verkiezing gaat niet om wie er wint; het gaat er om docenten die in deze tijd hard hun werk doen in het zonnetje te zetten,’ zegt Zand Scholten.

 

Geneeskunde volgt later

De facultaire winnaars zullen bekend worden gemaakt op 28 mei. De uiteindelijke winnaar van de verkiezing wordt vanwege de huidige omstandigheden later dit najaar bekend gemaakt, op de Onderwijsdag. De verkiezing bij de Faculteit der Geneeskunde zal later dit jaar worden gehouden, omdat deze faculteit momenteel andere prioriteiten heeft.

Lees meer over