Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Jvhertum (cc, via Flickr)
actueel

UB Singel tot Pasen langer open

Henk Strikkers,
13 januari 2020 - 14:14

De studiezalen in de Universiteitsbibliotheek aan het Singel zijn vanaf vandaag tot en met zaterdag 12 april langer open dan normaal. De zalen gaan om 8 uur ’s ochtends open en sluiten om 1 uur ’s nachts. De UB wil testen of studenten behoefte hebben aan uitgebreide openingstijden.

Normaal is de UB open van 8.30 uur tot 24.00 uur, maar de Centrale Studentenraad van de UvA wil graag dat die openingstijden worden uitgebreid. Vorig jaar vroeg de raad aan het UvA-bestuur of de UB niet 24/7 open kon zijn. ‘Het is staande praktijk op veel universiteiten in Engeland en Amerika. Als grootste universiteit van Nederland kan de UvA gewoon niet achterblijven,’ zei toenmalig studentenraadslid Alexander Gritsay daar destijds over. Volgens hem was er onder studenten ‘grote behoefte’ onder.

 

Pilot

De bibliotheek gaat de komende tijd onderzoeken of studenten daadwerkelijk behoefte hebben aan de uitgebreide openingstijden en ook of studenten tevreden zijn over de pilot. Voor de UB is het eveneens een experiment, benadrukt ze in een persbericht. ‘Naast meten van gebruik en tevredenheid over de openstelling krijgt de Bibliotheek met deze pilot ook meer inzicht in de benodigde organisatorische inspanningen van een nachtopenstelling.’