Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Laura ter Steege
actueel

Docent Italiëstudies Elio Baldi is UvA Docent van het jaar

Laura ter Steege,
28 mei 2019 - 18:03

Elio Baldi, docent Italiëstudies bij de Faculteit der Geesteswetenschappen, heeft de Docent van het Jaar-verkiezing gewonnen. Dat is zojuist bekendgemaakt tijdens de Onderwijsdag van de UvA in de Oude Lutherse Kerk, de aula van de universiteit.

Volgens zijn studenten heeft hij veel passie voor zijn vak, waardoor het fijn is om naar hem te luisteren. Ze konden volgens het juryrapport wel 1001 redenen bedenken waarom hij Docent van het Jaar zou moeten worden. Zelf kan hij het nog niet helemaal bevatten: ‘Het is heel onwerkelijk, maar dat was het al toen ik faculteitswinnaar was.’

Aan andere docenten wil hij meegeven dat ze niet bang moeten zijn om van het standaard-pad af te wijken

Als Docent van het Jaar krijgt Elio Baldi een carte blanche om een nieuw vak te ontwerpen naar zijn eigen wensen. ‘Ik had er eigenlijk geen rekening mee gehouden dat ik zou winnen, dus ik ga nog even heel goed nadenken hoe dit vak eruit moet gaan zien.’ Aan andere docenten wil hij nog meegeven dat ze niet bang moeten zijn om van het standaard-pad af te wijken. Zelf heeft hij dat geleerd van zijn docenten, die inmiddels zijn collega’s zijn. ‘Ik hoop dat ik mijn studenten ook af en toe verras.’

 

Faculteitswinnaars

De Docent van het Jaar-verkiezing is een initiatief van Asva Studentenunie en de Centrale Studentenraad. Tussen dinsdag 2 april en dinsdag 9 april konden studenten online hun stem uitbrengen voor de Docent van het Jaar-verkiezing. Dit leverde eerder deze maand al vijf faculteitswinnaars op. Zij ontvingen vandaag een grote bos met bloemen, en een dagje naar de spa.

 

Een jury, bestaande uit studenten van alle faculteiten, koos uit deze vijf de Docent van het Jaar 2019. Dat is Elio Baldi. Hij zal het komende academische jaar ‘de ambassadeur voor goed onderwijs en goed docentschap aan de Universiteit van Amsterdam’ zijn.

 

Vorig jaar won Frank Nack, opleidingsdirecteur bij de masteropleiding Information Studies bij de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde & Informatica de verkiezing. Hij werd door studenten geprezen voor de informele sfeer die hij weet te creëren tijdens colleges en de manier waarop hij studenten inspireert. Eerdere winnaars waren Antoinette Muntjewerff, Bas de Bruin en Joris Marée.

 

De Faculteit der Tandheelkunde en de Faculteit der Geneeskunde doen niet mee met de centrale verkiezing, maar houden hun eigen wedstrijd.