Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Kyrie Stuij
actueel

Deel Roeterseiland afgesloten om onderzoek naar gewapende overval

Henk Strikkers,
17 januari 2019 - 09:31

De politie heeft vanochtend een deel van de Roeterseilandcampus afgesloten. Dat zou nodig zijn voor onderzoek naar een gewapende overval die eerder deze ochtend in de buurt plaatsvond.

Het gaat om een onderzoek naar een gewapende overval die vanochtend rond zes uur aan de Plantage Middenlaan plaatsvond, zo meldt een woordvoerder van de politie. Een verdachte werd na een achtervolging aangehouden op het Spinozahof, een ander werd iets later in de kraag gevat. Tijdens de achtervolging loste de politie verschillende waarschuwingsschoten.

Foto: Kyrie Stuij

Afgezet

Om zoveel mogelijk sporen veilig te stellen en te onderzoeken wordt er op verschillende plekken in de buurt onderzoek gedaan. Onder meer een team forensische opsporing deed onderzoek naar sporen in de bosschages voor het J/K-gebouw op Roeterseiland. Ook op andere plekken in de Weesperbuurt zijn plekken afgezet, onder meer een stuk van de Plantage Badlaan.

 

Inmiddels is de politieafzetting verwijderd en zijn het volledige UvA-terrein en de gebouwen op de campus weer toegankelijk.

 

Dit bericht is meerdere keren aangevuld met nadere informatie.

Lees meer over