Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Dominic Milton Trott - The Honest Drug Book (cc, via Wikimedia Commons)
actueel

UvA-student (24) overleden na mix verdovende middelen

Sterre van der Hee,
13 december 2018 - 12:52

Een 24-jarige UvA-student is vorige week overleden na het mixen van alcohol en de drug GHB, zo schrijft Het Parool. Een reanimatiepoging van ambulancepersoneel haalde niets uit.

De student, die ook lesgaf aan het Amstelveen College, ging vorige week vrijdag na een stapavond met vrienden mee naar een huis bij het Hoofddorpplein in Amsterdam-Zuid, zo schrijft Het Parool, waar de groep naborrelde met alcohol en drugs. De student viel in slaap en werd niet meer wakker. Zaterdagochtend rond acht uur probeerde het ambulancepersoneel de man nog te reanimeren, maar zonder resultaat. 

Goedkoop 

De drug gammahydroxboterzuur (GHB), een combinatie van schoonmaakmiddel en gootsteenontstopper, wint de laatste tien jaar aan populariteit in het uitgaansleven, schrijft de krant. August de Loor van Stichting Adviesburo Drugs: ‘Het is goedkoop, sommigen zien het als vervanging van alcohol en door media weet tegenwoordig iedereen hoe het zelf te fabriceren is. Het is een zorgelijke ontwikkeling.’ Wie te veel van het spul neemt, of mixt met alcohol of andere drugs, kan in coma raken, een verslaving ontwikkelen of overlijden. 

 

Dinsdag vond de herdenkingsbijeenkomst plaats in cultureel studentencentrum Crea op de Roeterseilandcampus. 

Lees meer over