Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Sander Nieuwenhuys (UvA)
actueel

UvA-bestuurders profiteren mee van forse salarisstijging ministers

Dirk Wolthekker,
13 december 2018 - 11:57

Bestuurders van de UvA kunnen in 2019 een salarisstijging tegemoet zien van 2,6 procent ten opzichte van 2018. Dit jaar steeg hun maximale inkomen al met 4,4 procent. In totaal is dat een stijging van 7,2 procent, oftewel 13.000 euro, in twee jaar. Ze profiteren van een hoger salaris van ministers, waar hun salaris aan gekoppeld is.

De stijging is het gevolg van de stijging van het salarisplafond van topbestuurders in de Wet normering topinkomens (WNT). Dat plafond is gekoppeld aan het ministerssalaris, dat komend jaar stijgt naar 194.000 euro. In 2017 bedroeg dit plafond nog 181.000.

 

Een woordvoerder van de UvA laat weten dat ook de collegeleden van de UvA hun salaris volgend jaar zien stijgen naar het maximale niveau van 194.000. ‘Bestuurders krijgen dezelfde loonsverhogingen die andere ambtenaren ook krijgen, het gaat dus automatisch, er wordt geen aparte beslissing over genomen. Net zoals medewerkers de cao-verhoging krijgen zonder dat daarover apart een besluit wordt genomen, geldt dit ook voor het College van Bestuur.’ In het Jaarverslag 2017 van de UvA staat dat de collegeleden ‘op of net onder het maximum [van de WNT] worden bezoldigd’.

 

Raad van Toezicht

Ook leden van de Raden van Toezicht kunnen in hun handen knijpen: hun vergoedingen stijgen mee, want ze zijn gekoppeld aan hetzelfde salarismaximum. De voorzitter van de Raad van Toezicht ontvangt maximaal 15 procent van het bestuurderssalaris, de overige leden maximaal 10 procent.