Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Monique Kooijmans (UvA)
actueel

Boudewijn Wijnands winnaar UvA’s alumniprijs

Henk Strikkers,
5 november 2018 - 16:05
Betreft
Deel op

Boudewijn Wijnands, die in 2014 zijn bachelor economie & bedrijfskunde aan de UvA afrondde, heeft de Alumnusprijs van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV) gewonnen. Wijnands kreeg de prijs voor zijn platform Deedmob.

Wijnands richtte in 2016 het platform Deedmob op. Met ‘social start-up’ Deedmob probeert hij mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen te koppelen aan maatschappelijke organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers. Onder meer het Rode Kruis, het Wereldnatuurfonds en Unicef zijn actief op zijn platform, dat het grootste in zijn soort in Nederland is. Wijnands ontving een geldbedrag van 3.000 euro.

 

De tweede prijs (2.000 euro) ging naar rechtenalumnus Sander Wirken die in Guatemala met zijn stichting Niños de Guatemala scholen opricht. In 2011 won hij al eens de UvA-scriptieprijs. De derde prijs (1.000 euro) was voor Ellen van den Honert. Zij studeerde in 1995 af in de politicologie en probeert met muziek mensen warm te krijgen voor natuurbehoud.

 

Bijzondere bijdrage aan de maatschappij

De alumnusprijs van de UvA is een initiatief van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging en wordt jaarlijks uitgereikt aan een bevlogen alumnus. ‘Het is een aanmoedigingsprijs voor UvA-alumni die via een aansprekend project een bijzondere bijdrage aan de maatschappij leveren.’ De prijs werd deze zaterdag uitgereikt op de jaarlijkse AUV-dag.

Lees meer over