Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Medezeggenschap akkoord met Kaderbrief

Dirk Wolthekker,
18 juli 2018 - 15:43

De gemeenschappelijke vergadering (gv) van de Centrale Ondernemingsraad en de Centrale Studentenraad heeft ingestemd met de Kaderbrief 2019, die de hoofdlijnen van de begroting van volgend jaar schetst. In die Kaderbrief koerst de UvA af op een negatief saldo van 18,6 miljoen.

De Kaderbrief dient als basis voor het opstellen van de begroting 2019 en de meerjarenramingen 2020-2022 van de UvA en wordt jaarlijks in het voorjaar opgesteld door het CvB op basis van dan bekende cijfers en kengetallen voor het jaar erop. De academische gemeenschap en de studentenraad en ondernemingsraad kunnen vervolgens vragen stellen, waarna de Kaderbrief ter instemming wordt voorgelegd aan de gv. Die heeft dus ingestemd, maar niet nadat het UvA-bestuur nog veertig aanvullende vragen had beantwoordHier lees je de vragen en antwoorden in pdf.. Nu dat is gebeurd kan de volgende stap worden gezet om de Begroting 2019 rond te krijgen.

 

Veertig vragen

Vooralsnog gaat die Kaderbrief uit van een negatief saldo van 18,6 miljoen, maar het is niet de bedoeling dat dit bedrag in de begroting komt. De UvA benadrukt dat dit getal enkel onder de streep komt wanneer ze al haar ambities gaat uitvoeren. Decanen en diensthoofden moeten de komende maanden dus op zoek naar dit bedrag om te zorgen dat de UvA volgend jaar quitte – geen winst, geen verlies – speelt. Dat kunnen zij doen door te snijden in de ambities, dan wel de inkomsten te verhogen.

 

Het is de bedoeling dat de Begroting 2019 komend najaar rond is. De gv heeft dan opnieuw instemmingsrecht, maar alleen op hoofdlijnen. Als alles goed gaat wordt de Begroting 2019 vlak voor kerstmis ter goedkeuring voorgelegd aan de Raad van Toezicht van de UvA, waarna de begroting op 1 januari van kracht wordt.