Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Wouter van der Wolk
actueel

Frank Nack is UvA's docent van het Jaar

Sterre van der Hee,
31 mei 2018 - 16:59

Frank Nack, opleidingsdirecteur bij de masteropleiding Information Studies bij de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde & Informatica, heeft de Docent van het Jaar-verkiezing gewonnen. Dat is zojuist bekendgemaakt tijdens de Onderwijsdag van de UvA in het Amsterdamse Compagnietheater. 

Volgens studenten is Nack een docent die ‘op hetzelfde level probeert te komen als zijn studenten’, die studenten ‘aanmoedigt kritisch te zijn’ en die ‘de dialoog als uitgangspunt neemt in het docentschap’. Tijdens colleges en werkgroepen van de master Information Studies zou hij een informele sfeer creëren waarin studenten zich op hun gemak voelen en geïnspireerd raken. Daarnaast wordt de inhoud van zijn colleges en de feedback erg gewaardeerd, en moedigt Nack studenten aan met een kritische blik naar onderwerpen te kijken, aldus het juryrapport.

Faculteitswinnaars

De Docent van het Jaar-verkiezing is een initiatief van de Asva studentenunie en de Centrale Studentenraad. Tussen 12 en 18 februari konden studenten online stemmen op hun favoriete docent, wat in maart al vijf faculteitswinnaars opleverde. De centrale winnaar is gekozen op basis van de hoogste algemene score. Die krijgt de eretitel, en is, zo stelt het juryrapport, ‘tijdens het nieuwe academisch jaar een ambassadeur voor goed onderwijs en goed docentschap’. 

 

Nack krijgt verder een carte blanche voor het onderwerpen van een cursus bij het UvA-Instituut voor Interdisciplinaire Studies en een gouden speldje met de vermelding ‘UvA Docent van het Jaar 2018’. De overige faculteitswinnaars krijgen een zilveren speldje, en allemaal krijgen ze bloemen en wijn, zo laat de organisatie weten. De Faculteit der Tandheelkunde en de Faculteit der Geneeskunde doen overigens niet mee met de centrale verkiezing, maar houden hun eigen wedstrijd. 

 

Eerdere winnaars waren Antoinette Muntjewerff (docent algemene rechtsleer, Faculteit der Rechtsgeleerdheid), Bas de Bruin (hoogleraar Bio-inspired sustainable catalysis, Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde & Informatica) en Joris Marée (wiskundig econoom, Faculteit der Economie & Bedrijfskunde).

 

De Faculteit der Tandheelkunde en de Faculteit der Geneeskunde doen niet mee met de centrale verkiezing, maar houden hun eigen wedstrijd. 

 

Lees hier ook de interviews met de overige faculteitswinnaars 2017/2018: 

 

Lees hieronder het hele juryrapport.