Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: LSVb
actueel

UvA-student Geertje Hulzebos nieuwe LSVb-voorzitter

Henk Strikkers,
9 april 2018 - 09:28

UvA-student Geertje Hulzebos wordt in september de nieuwe voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb). Dat maakte de LSVb bekend op haar op site. Naast Hulzebos wordt ook UvA-student Annejet Lont lid van het bestuur.

Hulzebos (25) is een echte stapelaar. Ze studeerde eerst aan het ROC van Amsterdam, daarna aan de Hogeschool van Amsterdam en nu aan de UvA. Ze volgde een bachelor pedagogische wetenschappen en doet nu twee minoren: onderwijswetenschappen en theoretische filosofie. Daarnaast is ze nu voorzitter van de facultaire studentenraad Maatschappij- & Gedragswetenschappen. Hulzebos laat op de site van de LSVb te willen strijden voor gelijke kansen voor iedereen.

 

Annejet Lont (22) is student psychologie aan de UvA en behaalde vorig jaar haar bachelor. Tot voor kort was ze voorzitter van SPS-NIP, de belangenbehartiger van alle psychologiestudenten van Nederland.

De Landelijke Studentenvakbond behartigt de belangen van alle studenten in het hoger onderwijs. Jaarlijks wisselt haar bestuur. Het bestuur bestaat naast Lont en Hulzebos uit voormalig HvA-student Carline van Breugel en de Nijmeegse studenten Maarten Heinemann en John van Harten.