Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Grote onderzoeksbeurzen voor UvA’ers Caswell en Rodgers

Henk Strikkers,
6 april 2018 - 14:33

UvA-onderzoekers Dennis Rodgers en Hal Caswell hebben een Advanced Grant van de European Research Council (ERC) ontvangen. Die beurs bedraagt tweeënhalf miljoen euro, verspreid over vijf jaar.

Hal Caswell werkt bij het Instituut voor Biodynamica en is hoogleraar mathematische demografie en ecologie. Hij gaat het geldbedrag gebruiken voor zijn onderzoeksproject The formal demography of kinship and family. Vijf jaar geleden kreeg Caswell ook al een ERC Advanced Grant.

 

Dennis Rodgers is hoogleraar internationale ontwikkelingsstudies bij de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen. Hij is gespecialiseerd in conflicten en geweld in Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse steden. Zijn gehonoreerde onderzoeksaanvraag was getiteld Gangs, Gangsters, and Ganglands: Towards a Global Comparative Ethnography.

 

ERC

De Advanced Grants zijn de grootste beurzen die de European Research Council toekent. Ze zijn bedoeld voor baanbrekend onderzoek van gevestigde wetenschappers. De ERC is de Europese tegenhanger van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Lees meer over