Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

West 8 maakt strategisch masterplan voor Binnenstadscampus

Eva Hofman,
26 januari 2018 - 16:15

Architectenbureau West 8 van Adriaan Geuze gaat het ‘strategisch masterplan’ voor de Binnenstadscampus maken. Dat maakte de UvA vrijdag bekend.

De Binnenstadscampus, het gebied rondom het Binnengasthuisterrein, de Oude Turfmarkt, Oudezijds Achterburgwal en de Kloveniersburgwal, wordt de komende jaren heringedeeld. Het zal het thuis worden van de Faculteit der Geesteswetenschappen, de Universiteitsbibliotheek en het College van Bestuur.

 

Het is de bedoeling dat de strategie eind juni 2018 klaar is. In 2021 opent volgens de plannen de nieuwe Universiteitsbibliotheek op het Binnengasthuisterrein, vier jaren later moeten alle verbouwingen en verhuizingen klaar zijn.

 

Typisch Amsterdamse menging
Landschapsarchitect Adriaan Geuze zal al die tijd aangesteld blijven als supervisor, om de uitgangspunten van het masterplan te bewaken, meldt de website architectenweb.nl. ‘In dit historische en gelaagde gebied kan een unieke identiteit ontstaan met een typisch Amsterdamse menging van universiteit, wonen en werken. Het is belangrijk om eerst het geheel te overzien alvorens te gaan werken aan de deelopgaven,’ zegt hij erover.