Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: UvA
actueel

Moataz Rageb is de nieuwe studentassessor UvA

Dirk Wolthekker,
19 december 2017 - 16:14

Het College van Bestuur heeft sociologiestudent Moataz Rageb (30) benoemd tot nieuwe studentassessor van de UvA. Hij volgt Linda van Exter op die haar taak per 1 januari neerlegt.

Als masterstudent is Moataz Rageb (30) momenteel onderzoeksassistent aan de Radboud Universiteit, waar hij nog tot en met januari 2018 zal werken aan het onderzoek Reproducing Europe. Hij was van juni 2015 tot januari 2017 voorzitter van Amsterdam United, een studentenplatform waar diversiteit centraal staat. In 2015 was hij tevens interim-voorzitter van studentenpartij UvASociaal. Hij zette zich onder meer in voor de stilteruimtes aan de UvA. Ook was Rageb een van de oprichters van HvASociaal, de eerste medezeggenschapspartij van de HvA, die intussen is opgegaan in de partij HvASamen.

 

Derde assessor

Na Lianne Schmidt en Linda van Exter is Moataz Rageb de derde studentassessor van de UvA, een functie die tijdens de Maagdenhuisbezetting van 2015 in het leven werd geroepen door toenmalig bestuursvoorzitter Louise Gunning. De studentenassessor maakt geen deel uit van het College van Bestuur, maar is eraan toegevoegd en is als het ware het verbindstuk tussen bestuurders en studenten. De assessor neemt deel aan de CvB-vergaderingen en vertegenwoordigt het studentenperspectief binnen het bestuur.

 

Rector magnificus Karen Maex, voorzitter van de sollicitatiecommissie, is in haar nopjes met de nieuwe assessor. ‘Moataz Rageb is een bevlogen en ondernemende UvA-student. Hij heeft ervaring in diverse studentenbesturen en had in die functies al een verbindende rol. Ook heeft hij zich ingezet voor een universiteit waar alle studenten zich thuis voelen. Een mooie achtergrond voor een studentassessor.’

 

Rageb zelf is uiteraard ook blij met zijn nieuwe functie: ‘De UvA is een mooie plek waar toponderzoek en toponderwijs samenkomt. Tegelijkertijd is een topuniversiteit altijd in beweging en klaar voor de uitdagingen van de toekomst. De afgelopen jaren heb ik mij op verschillende manieren ingezet om de UvA inclusiever te maken, zodat het een thuis wordt voor iedere student die er binnenloopt. Het lijkt mij enorm inspirerend om samen met de studentengemeenschap, het College van Bestuur en de studentenraden ervoor te zorgen dat de universiteit een nog betere plek wordt om te studeren en onderzoek te doen.’

 

Rageb is benoemd voor een jaar. Ook de faculteitsbesturen worden gesecondeerd door een (facultaire) studentassessor.