Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Joost Dekkers
actueel

Liza van der Most; Hollandse Leeuwin bij Ajax

Bob van Toor,
22 december 2017 - 13:59

Joris Kemna en Leon ten Have zijn voor ons de HvA’ers van het jaar. Maar er zijn meer studenten en medewerkers die het verdienen om in het zonnetje te worden gezet. Vandaag de nummer 5 in onze top 5: Liza van der Most.

Sinds dit jaar is onomstotelijk duidelijk: wie Nederland wil zien zegevieren op het veld, moet bij de vrouwen zijn. De HvA is hofleverancier topsporters, maar zelfs in het illustere gezelschap van medaillisten en sterparalympiërs spant Ajax-voetbalster en Europees kampioen Liza van der Most (24, sociaal pedagogische hulpverlening) de kroon. En die kroon merkte haar talent op.

 

Niemand minder dan de koning sommeerde Liza met het hele team naar het Haagse Catshuis, waar ze werd geridderd. Premier Rutte sprak over de enorme impact van hun Europese winst op Nederland had, de koning kwam een praatje maken. ‘Hij was superaardig!’ was de nuchtere conclusie van de uit Colombia afkomstige verdediger.

 

En dat terwijl 2017 eigenlijk niet lekker ging voor Liza. ‘Ik speelde niet goed en raakte geblesseerd. Pas de laatste wedstrijd van het seizoen maakte ik succesvol mijn comeback voor Ajax. Meteen daarna werd ik opgeroepen voor Oranje, waarmee we dus het EK wonnen.’ Een echte Hollandse Leeuwin worstelt en komt boven