Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Joost Dekkers
actueel

Arne Brentjes is een zachte kracht op de achtergrond

Bob van Toor,
21 december 2017 - 11:22

De studenten achter het sleepwetreferendum zijn voor ons de UvA’ers van het jaar. Maar er zijn meer studenten en medewerkers die het verdienen om in het zonnetje te worden gezet. Vandaag nummer 4 in onze top 5: Arne Brentjes.

Grote kans dat zijn naam bij u niet meteen een belletje deed rinkelen: Arne Brentjes (62), hoofd Strategie & Informatie van de UvA, sprong nooit al te veel in de spotlight. Des te vaker stond hij er vlak naast, als adviseur en rapporteur. Voor het ‘vergroten van het bewustzijn van de kosten maar ook van de waarde van de taken en bezittingen van de universiteit, en het bevorderen van goede, strategisch en financieel onderbouwde besluitvorming,’ in zijn eigen woorden. Want behalve een tovenaar met cijfers is Brentjes enthousiast schrijver: hij verschafte de universiteit waar mogelijk helderheid en advies. Zo schreef hij bijvoorbeeld in reactie op het democratiseringsrapport van Lisa Westerveld op eigen initiatief een eigen rapportage van maar liefst vijftien pagina’s.

 

Het afgelopen jaar trad Brentjes naar voren in twee gigaprojecten van de UvA. Terwijl de critici wier modderige voetsporen nog maar net uit het Maagdenhuis waren gedweild en ondergetekend journaille de messen al slepen, toonde Brentjes de kracht van gedegen werk en ervaring. Het flexstuderen werd vlekkeloos ingevoerd. Al even complex was de bestelling van een ‘senaat-nieuwe stijl’, maar ook die kreeg de UvA van Brentjes op een presenteerblaadje.

 

De stilte van geen schandalen, geen ruzies en bescheidenheid is niet onopgemerkt gebleven.

Lees meer over