Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Update: Grote IT-storing op HvA en UvA voorbij

Henk Strikkers,
17 november 2017 - 10:29

De HvA en UvA kampten vanochtend met een grote internetstoring. Door een hardwarefout bij het grootste netwerkknooppunt van de universiteit hadden alle locaties te maken met instabiele verbindingen. Tussen 11 en 12 uur vondt een grote herstart plaats waarbij alle faciliteiten onbeschikbaar waren, rond half drie werkte alles weer.

Sinds vroeg in de ochtend hadden de universiteit en hogeschool problemen met alle faciliteiten, zoals webmail, blackboard, roosteromgevingen, SIS, de UvA-sites, internetnetwerken en op de HvA ook de koffiemachines die gekoppeld zijn aan internet. Rond half tien werd geprobeerd het probleem lokaal op te lossen, maar dat gebeurde met beperkt succes.

 

‘De instabiliteit van de knooppunten is op dit moment te groot, waardoor herstart noodzakelijk is,’ liet een woordvoerder van de UvA rond 10 uur weten. Dat hield dat alle UvA-faciliteiten tussen 11 en 12 uur vanochtend down zijn en de faciliteiten daarna langzaamaan werden opgestart. Rond half drie werkte alles weer naar behoorlijk.

Update 12.15 uur: De herstart van de systemen is succesvol verlopen. De ICT-voorzieningen komen nu stapsgewijs weer op gang.

Update 14.35 uur: Alle faciliteiten werken weer.