Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Wutsje (cc, via Wikimedia Commons)
actueel

UvA lokt studenten met ‘Er gaat iets boven Groningen’

Henk Strikkers,
25 oktober 2017 - 12:42

De Universiteit van Amsterdam voert vanaf dit jaar voor het eerst een stad-specifieke campagne om studenten uit bepaalde steden naar een UvA-master te lokken. In Groningen, Leiden, Utrecht en in de buurt van de VU hangen posters met een knipoog.

Het begon gisteren met een tweet van journalist André Spaansen. Hij zag in Groningen een abri met daarin een poster voor de UvA-masterdag en de slogan ‘Er gaat iets boven Groningen’, een woordspeling op de slogan van die stad ‘Er gaat niets boven Groningen’. Daarop volgde een heuse twitterfittie (deel 1, deel 2) tussen de Rijksuniversiteit Groningen en de UvA, die tot op heden niet lijkt te zijn opgehouden.

 

(Tekst loopt door onder de tweet)

Van de ring naar de binnenstad

Groningen is echter niet de enige stad waar dergelijke posters hangen. Ook in Leiden, Utrecht en aan de VU hangen posters die studenten moeten verleiden voor een UvA-master te kiezen.

 

Het adagium van de Universiteit Leiden – ‘Bij ons leer je de wereld kennen’ – wordt door de UvA geparodieerd met ‘Waar je de echte wereld leert kennen’. ‘Where you can truly master your future’, dat in Utrecht hangt, is een knipoog naar de Utrechtse slogan ‘Master your future’. De VU wordt tenslotte geplaagd met haar locatie: ‘Van de ring naar de binnenstad’.

 

Amsterdamse branie
De UvA laat weten dat het de eerste keer is dat ze zo’n campagne voor haar masterdag heeft. ‘Voorheen hadden we altijd een algemene slogan voor de masterdag in andere steden hangen,’ vertelt een woordvoerder. ‘We hopen dat deze slogans beter opgepikt worden door de studenten. En we willen natuurlijk een beetje Amsterdamse branie uitstralen.’