Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Geen verdachte Bubbledeck-vloeren op HvA en UvA, wel bij Acta

Henk Strikkers,
24 oktober 2017 - 09:45

Er zijn geen gevaarlijke Bubbledeck-vloeren op de HvA en de UvA. Dat laten de hogeschool en de universiteit weten. Bij een parkeergarage onder de gedeelde UvA-VU-tandheelkundefaculteit Acta op de Zuidas liggen ze wel, maar dat levert volgens de VU geen acuut gevaar op.

Vorige week sloot de Erasmus Universiteit Rotterdam in allerijl haar nieuwe Polakgebouw, nadat er een onveilige vloerconstructie werd gevonden. Uit landelijk onderzoek bleek dat er een Bubbledeck-vloer was gebruikt. Al die vloeren in Nederland worden gecheckt, nadat een parkeergarage van de luchthaven Eindhoven op 27 mei instortte vanwege een onveilige Bubbledeck-vloer. Hoewel de Rotterdamse universiteit stelt dat er geen acuut instortingsgevaar is, was de veiligheid niet te garanderen.

Foto: Marko de Haan (Erasmus Magazine)
Het gesloten Polakgebouw

Acta

Bij de Vrije Universiteit liggen wel Bubbledeck-vloeren, in de parkeergarage onder het Acta-gebouw en het O|2-gebouw. Acta is de gedeelde tandheelkundefaculteit van de UvA en de VU en in het Acta-gebouw werken ook UvA-medewerkers. Volgens Franc van Nunen, hoofd campusontwikkeling van de VU, hoeven zij zich echter geen zorgen te maken.

 

‘De parkeergarage is zeven jaar geleden aangelegd, tegelijk met het Acta-gebouw. Het dak ervan, nu dus de vloer van de begane grond, is tijdelijk in gebruik geweest als parkeerplaats, waarbij de vloerbelasting veel groter was dan nu. Dat met die vloer geen problemen zijn geconstateerd, is volgens Van Nunen een geruststellende gedachte,’ tekent universiteitsblad Ad Valvas op.

 

Gisteren sloot ook de hogeschool Windesheim een van haar onderwijslocaties vanwege een gevaarlijke Bubbledeck-vloer.