Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

HvA wil eigen lerarenopleiding Duits beginnen

Daniël Rommens,
18 juli 2017 - 13:42

De HvA wil in september 2018 een nieuwe lerarenopleiding Duits starten. Daarvoor dient de Faculteit Onderwijs & Opvoeding na de zomer een verzoek in voor een licentie.

In mei maakte de Hogeschool InHolland bekend dat het de tweedegraads lerarenopleidingen gaat afbouwen. Nieuwe studenten worden straks doorverwezen naar de HvA. Maar het vak Duits wordt door de HvA nog niet aangeboden.

 

InHolland was de enige hogeschool in de regio met een licentie voor het vak Duits was InHolland. Het stopzetten van de opleidingen leidde zelfs tot Kamervragen van de SP. Het nijpende tekort aan leraren Duits zou volgens Kamerlid Peter Kwint nog groter worden als er niets gebeurt.

 

De HvA startte daarna gesprekken met de Hogeschool Utrecht om samen een lerarenopleiding Duits aanbieden. Een deel van het onderwijs zou dan in Amsterdam plaatsvinden. De gesprekken met de Utrechtse hogeschool liepen echter eind juni stuk. Nu heeft de HvA besloten om de opleiding zelf te starten. Die kan op zijn vroegst op 1 september 2018 beginnen.