Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Twee financiële HvA-opleidingen gaan samen tot FTA

Evelien Frenkel,
17 juli 2017 - 12:02

De opleidingen Financial Services Management (FSM) en fiscaal recht & economie (FRE) gaan vanaf komend studiejaar verder als de opleiding Finance, Tax and Advice (FTA). Dit heeft geen gevolgen voor huidige studenten van FSM of FRE, die kunnen de opleiding waar ze aan begonnen zijn gewoon afmaken.

Binnen het curriculum van de nieuwe opleiding Finance, Tax and Advice zal de nadruk volgens Ed Toussaint (coördinator van de nieuwe opleiding FTA) liggen op ‘digitalisering, beleggen en investeren’. Toussaint stelt dat toekomstige studenten die kiezen voor de vernieuwde studierichting worden opgeleid tot ‘excellente adviseurs’. Toussaint: ‘Dat houdt in dat je niet alleen kijkt naar wat financieel de beste constructie is, maar ook naar wat je financiële advies voor effect heeft op de maatschappij. We leggen de nadruk op duurzaamheid.’

‘We leggen de nadruk op duurzaamheid’

Toussaint zegt dat banken niet meer uitsluitend kijken naar het financiële risico dat een investering met zich meebrengt, maar ook naar welk effect de investering heeft op het milieu. ‘We leiden studenten op tot maatschappelijk betrokken adviseurs.’

 

Uitfaseren

De studies Financial Services Management en fiscaal recht & economie worden ‘uitgefaseerd’. Studenten die nu bezig zijn met Financial Services Management of fiscaal recht & economie hoeven zich echter geen zorgen te maken dat de vakken die zij nu volgen straks niet meer worden aangeboden: voor hen blijft het huidige vakkenpakket bestaan. Na afronding van de opleiding ontvangen zij gewoon een bachelordiploma.

 

Het initiatief om de twee financiële opleidingen samen te voegen maakt deel uit van een landelijk plan van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap om het grote aantal opleidingen terug te dringen. Daardoor moet het opleidingenaanbod overzichtelijker gemaakt worden voor studenten in spe. De opleiding Finance, Tax & Advice start in september.

Lees meer over