Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

HvA krijgt student-assessor in bestuur

Willem van Ewijk,
9 mei 2017 - 15:27

De Hogeschool van Amsterdam gaat op zoek naar een student die het College van Bestuur komt versterken als adviserend lid. Deze zogenoemde student-assessor zal vanaf het volgende collegejaar aan de slag gaan.  

Daarmee is de HvA de eerste hogeschool in Nederland die een student-assessor benoemt. Aan universiteiten gebeurt dit al langer. Zo kreeg de Universiteit van Amsterdam twee jaar geleden al een studentassessor.

 

Het is de bedoeling dat de student-assessor het bestuur van de hogeschool over alle onderwerpen zal gaan adviseren vanuit het perspectief van de student. In haar instellingsplan heeft de hogeschool al gezegd dat ze studenten meer wil betrekken bij het bestuur en de organisatie van de hogeschool. Daarvoor stimuleert ze ook de oprichting van studieverenigingen.

‘Betrokkenheid van studenten is essentieel voor een goed draaiende hogeschool’

Brug
De student zal een brug moeten vormen tussen het bestuur, de medezeggenschap en andere studenten op de hogeschool. ‘Betrokkenheid van studenten is essentieel voor een goed draaiende hogeschool,’ zegt rector Huib de Jong. ‘Natuurlijk hebben we al de formele medezeggenschap die daarin een belangrijke rol vervult. Maar het was diezelfde medezeggenschap die positief adviseerde over de aanstelling van een student-assessor.’

 

Studenten die hun eerste jaar hebben afgerond en bereid zijn om vierentwintig uur per week in de functie te steken kunnen solliciteren.