Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Youssef El Bouhassani is HvA's Docent van het Jaar

Bart Lichtenveldt,
4 april 2017 - 13:30

Youssef El Bouhassani (31) is vanochtend op de onderwijsconferentie van de HvA uitgeroepen tot docent van het jaar. El Bouhassani geeft op de Faculteit Techniek onder andere de vakken Aviation en wiskunde & statistiek, maar heeft eigenlijk geen onderwijsbevoegdheid. ‘Dat laat in ieder geval zien dat passie voor je vak als docent het belangrijkste is.’

El Bouhassani wordt geprezen vanwege zijn enorme enthousiasme en charisma, waarmee hij studenten inspireert. Daarnaast ziet hij naar eigen zeggen zijn studenten als gelijken, en komt het wel eens voor dat hij met ze aan het tafeltennissen is. ‘Door veel gebruik te maken van social media en filmpjes staat hij vooral naast zijn studenten,’ zo vertelt rector Huib de Jong over de winnaar. ‘Dit straalt hij uit.’

De kersverse docent van het jaar heeft nog geen onderwijs- bevoegdheid, maar ‘daar komt binnenkort verandering in’

El BouhassaniLees hier een gesprek dat we hadden met Youssef El Bouhassani toen hij werd verkozen tot Docent van het Jaar van de Faculteit Techniek. vindt het een eer om de prijs in ontvangst te mogen nemen. ‘Vooral omdat ik nog niet zo lang in het onderwijs zit,’ zegt hij. Alhoewel El Bouhassani nog geen concrete plannen heeft voor de gewonnen tweeduizend euro, zegt hij met dit geld in ieder geval iets leuks te willen doen voor zowel zijn studenten als collega’s.

 

Geen bevoegdheid

De kersverse docent van het jaar heeft nog geen onderwijsbevoegdheid, maar ‘daar komt binnenkort verandering in’. El Bouhassani vertelt dat hij een tijd terug de kans kreeg om te doceren aan de HvA, en dat hij momenteel bezig is om de bevoegdheden te halen.

 

De tweede plek met een prijzenbedrag van 1.000 euro was voor Lubna Medema-Barroud van de Faculteit Maatschappij & Recht, en de derde plaats met 500 euro was voor Corinne van der Velden, wier gezicht overigens meerdere malen in het publiek te zien was; haar fans hadden maskers met haar gezicht gemaakt.

Thema inclusie en diversiteit
De onderwijsconferentie staat dit jaar in het teken van inclusie en diversiteit. De algehele boodschap van het ochtendprogramma in het DeLaMar Theater van meerdere sprekers (waaronder sociaal psycholoog Daniël Wigboldus en punkdrummer Martin Atkans) verwoordde presentator Jörgen Tjon A Fong bij de opening: ‘Verschillen zouden elkaar niet in de weg moeten staan, maar juist versterken.’ In de middag werden gesprekken over dit thema voortgezet bij verschillende masterclasses, workshops en dialoogsessies, gevolgd door een feestelijke afsluiting in het Kohnstammhuis.