actueel

Principeakkoord over aanpassing cao hogescholen

Henk Strikkers,
20 maart 2017 - 10:13

De vakbonden en de Vereniging Hogescholen hebben een principeakkoord bereikt over aanpassingen in de cao voor komend jaar. Dat meldt de Algemene Onderwijsbond.

De cao voor medewerkers voor hogescholen moest aangepast worden door wijzigingen in de Werkloosheidswet en de Wet werk en zekerheid. Door aanpassingen van die wetten is de maximumduur van een werkloosheidsuitkering bekort tot twee jaar. Ook wordt minder snel begonnen met het opbouwen van die ww-rechten.

 

De bonden en de Vereniging Hogescholen zijn overeengekomen om die uitkering op maximaal drie jaar te zetten, een jaar langer dan wettelijk verplicht. Bovendien is de hoogte van ww-uitkering in het eerste jaar niet gemaximeerd. Pas in het derde jaar geldt het maximum van schaal 12 uit de cao-hogescholen.

 

Eenmalige uitkering

De hogescholen en werknemersbonden zijn ook overeengekomen om in november 2017 een eenmalige uitkering te doen aan het personeel. Die bedraagt 500 euro naar rato van de werktijdfactor. Dat houdt in dat iemand die vier dagen werkt 400 euro krijgt.

 

De cao is verlengd tot 1 april 2018.

Lees meer over