Foto: Sebastiaan van de Water
actueel

Sport Kort | Blauwe wimpels, Thor en succesvol bierteam

Sebastiaan van de Water,
20 maart 2017 - 10:29

De Head of the River Amstel is de langste langebaanregatta van Nederland. Maar ook deze half uur durende slooptocht van Amsterdam naar Ouderkerk heeft geen deuk kunnen slaan in de suprematie van Nereus.

Net zoals vorige week bij de Roeivierkamp, waren de zware achten van het Amsterdamse Nereus de grote favoriet temidden van honderden boten. Opvallend was dat in de heren acht van Nereus een aantal lichte roeiers zat, zoals UvA-student Jort van Gennep (22, politicologie) en HvA-student Berend Mortier (24, bedrijfswiskunde). Desondanks wonnen ze, net als de dames, met overmacht de prestigieuze blauwe wimpel.


Ook voor de organiserende vereniging Skøll viel er iets te vieren. In het lichte eerstejaars-veld bleek hun heren acht het snelst.

Thor sluit seizoen af als vijfde
Het seizoen zit er op voor de ijshockeyers van Thor. De Amsterdamse studentenploeg speelde dit weekend zijn laatste wedstrijd met 3-3 gelijk tegen de Radboud Saints. Thor begon het seizoen met een geheel nieuwe ploeg en verzamelde aanvankelijk vooral nederlagen. De laatste vier duels bleef Thor echter ongeslagen, wat ze een vijfde plek van de zeven opleverde.

 

Bierteam doet wat vlaggenschip nalaat
Het hoogste herenteam van US Handbal hoopte dit weekend het kampioenschap in de tweede klasse binnen te slepen, maar dat is ze niet gelukt. De studentenploeg verloor in Drenthe van de nummer twee Unitas (27-16). Volgende week wacht een nieuwe kans


Toch viel er bij US vrolijkheid te bespeuren. De reserveteams Dames 4 ‘bier’ en Dames 5 veroverden in hun afdeling wél het kampioenschap.

Lees meer over