Foto: Sebastiaan van de Water
actueel

Roetersrun gewonnen door Duitse AUC-student en luitenant-kolonel

Sebastiaan van de Water,
15 maart 2017 - 10:11

Zo’n vijftig hardlopers waagden zich dinsdagavond aan de twaalfde editie van de Roetersrun. Vanwege de verbouwingen op Roeterseiland vond de loop – voor de laatste keer – plaats op een donker Science Park.

Aquileten, zo heten de hardlopers van de Amsterdamse studenten atletiekvereniging Aquila. Niet alleen organiseren ze elk jaar de vijf kilometer lange Roetersrun, meestal winnen ze hem ook. Gisteravond was het echter geen Aquileet die als eerste over de finish kwam. Die eer ging naar de rappe Duitser Lennart Tiller (20). Dankzij een persoonlijk record van 15:33 versloeg de student van het Amsterdam University College zijn tegenstanders met zichtbaar gemak.

 

Bij de vrouwen won Carola Linschooten, die na 20:17 de meet passeerde. Daarmee was ze ruim een minuut sneller dan de snelste student, de Canadese Diana Ghidanac (eveneens van het AUC).

 

Scouten voor de Bata

De Roetersrun geldt als de laatste scoutingmogelijkheid voor het Universiteitsteam Amsterdam, dat volgende maand in actie komt op de jaarlijkse Batavierenrace. De teamleiders van het universiteitsteam dachten gisteravond even een bruikbaar talent te hebben ontdekt in Linschooten. Totdat ze er achter kwamen dat de triatleet al een tijdje geen student meer is. De 42-jarige Linschooten is inmiddels luitenant-kolonel in het Nederlandse leger.

 

Volgend jaar zal de Roetersrun na jaren van afwezigheid weer op het gerenoveerde Roeterseiland plaats vinden.