Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Foto: Daniël Rommens
actueel

Update: UvA-HvA-infrastructuur hele dag plat door storing

Henk Strikkers,
23 februari 2017 - 09:36

Voor de tweede keer deze week is de digitale infrastructuur van de HvA en de UvA ten prooi gevallen aan een storing. Net zoals eerder deze week zijn onder meer de sites van UvA en HvA, de UvA-medewerkerspagina’s, Blackboard en de A-Z-lijsten van de HvA niet beschikbaar.

Volgens een persvoorlichter van de UvA is er sprake van een hardwarestoring. ‘Wat we nu weten is dat het om dezelfde storing gaat als eerder deze week. Het gaat om een storing in het opslagsysteem waar ongeveer veertig informatiesystemen van afhankelijk zijn.’ De verwachting is dat het vanochtend nog niet opgelost zal zijn.

 

Update 23 februari 2017 13:00 uur

Bert Voorbraak, directeur van ICT Services, laat in een mail weten dat de diensten die plat liggen in ieder geval vandaag niet meer online komen. ‘Besloten is om vandaag groot onderhoud aan het opslagsysteem uit te voeren om zo de storing te verhelpen en de kans op herhaling zo klein mogelijk te maken. Dat betekent helaas wel dat in ieder geval vandaag, donderdag 23 februari, de hele dag de diensten niet beschikbaar zijn voor medewerkers, studenten en externen’. In de mail wordt geen verwachting uitgesproken over wanneer de infrastructuur weer beschikbaar is.

 

Update 24 februari 2017 9:00 uur

UvA-woordvoerder Laura Erdtsieck laat weten dat de storing vanaf vanochtend verholpen is.