Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Roozendaal
actueel

Tashina Blom - Drijvende kracht achter de discussie

Bob van Toor,
23 december 2016 - 11:55

In 2016 keken HvA en UvA vooruit naar een nieuwe bestuurlijke toekomst, maar welke visionairs keken echt voorbij de waan van de dag? Folia lauwert aan het eind van 2016 wederom tien helden. Vandaag nummer 8: discussieaanjager Tashina Blom.

Het ging snel, maar het waren relevante minuten tijdens de presentatie van Let’s do diversity, het rapport van de commissie-Wekker: Gloria Wekker bedankte de drijvende krachten achter de commissie, de onderzoeksassistenten. Onder hen was Tashina Blom (29), die sowieso geldt als stille kracht van veel goede ontwikkelingen. De student Cultural Analysis was erbij in het Maagdenhuis, organiseerde bijeenkomsten voor de LSVb en hielp mee bij het realiseren van het Jongerenmanifest Onderwijs.

 

Ook hielp ze in die hoedanigheid de discussie over diversiteit aan de UvA naar een hoger, landelijk niveau te tillen. In debatten, bij Humanities Rally en in vele opiniestukken hield ze onvermoei- baar een vinger aan de pols van het democratiseringsproces. In rake bewoordingen: toen het CvB pruttelde over woorden als ‘probleem’ en ‘democratisering’ in de promotie van het referendum haalde ze uit in een open brief op Folia.nl: ‘De opvatting van neutraliteit van dit college lijkt daarmee geheel in Sovjet-stijl te zijn: neutraliteit als interpretatie van de werkelijkheid die machthebbers beter schikt.’


Na het zwaarbevochten referendum zal er hopelijk minder reden voor zijn, maar Tashina Blom zal zich naar verwachting – als redactielid van het onvolprezen forum De Omslag, bijvoorbeeld – blijven inzetten voor goed bestuur en studentenrechten.

Lees meer over