Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Foto: Daniël Rommens
actueel

Netwerkstoring bij UvA en HvA opgelost

Henk Strikkers,
28 november 2016 - 09:30

Een onprettige verrassing voor HvA’ers en UvA’ers deze ochtend. De wifi via eduroam werkte niet en ook de webmail van zowel UvA als HvA, HvA’s Digitale Leer- en Werkomgeving en een aantal van de vaste internetverbindingen van de HvA deden het niet. De eerste storing duurde 70 minuten; van 8.45 uur tot 9.55 uur, inmiddels is er sprake van een tweede storing.

De oorzaak van de problemen zou volgens een UvA-woordvoerder liggen in een hardware defect in de core router van het HvA-UvA-systeem. Dat onderdeel wordt nu vervangen, maar inmiddels is er een tweede storing ontstaan.

 

Update 28 novermber 11.15 uur

Of het door de werkzaamheden komt is niet duidelijk, maar de storing is weer terug. Aan zowel de HvA als de UvA doet het wifi-netwerk eduroam het niet meer en aan de HvA is ook MijnHvA uitgevallen. Aangezien de koffieautomaten op de HvA eduroam gebruiken, zijn ook de koffieautomaten buiten gebruik. Bovendien zouden de printers op sommige locaties niet meer werken omdat zij verbonden zijn met het wifi-netwerk.

 

Update 28 novermber 16.35 uur

De storing van eduroam lijkt inmiddels grotendeels opgelost, maar de verbinding tussen apparaten en het netwerk is nog niet overal hersteld. Dat betekent dat printen of koffie drinken op verscheidene locaties van de HvA en de UvA nog steeds niet mogelijk is. Vanavond wordt spoedonderhoud gepleegd aan de verschillende systemen. UvA en HvA hopen dat de problemen hiermee worden opgelost.

 

Update 29 november 9.00 uur

De netwerkstoring is opgelost.