Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Nieuwe decaan FGw moet in debat voor benoeming

Fabienne Meijer,
29 april 2016 - 16:05

Anders dan bij de nieuwe benoeming van de bestuurders van de UvA en HvA, zal er in de sollicitatieprocedure van de geesteswetenschappendecaan wel een openbaar debat plaatsvinden. Na het debat zijn de draagvlakgesprekken met de medezeggenschap gepland. Dat blijkt uit de vacaturetekst en definitieve procedure voor de zoektocht naar een opvolger van Frank van Vree, die per 1 september directeur wordt van het Niod.

Sinds dinsdag staat de vacature voor een nieuwe decaan van de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de UvA online. Geïnteresseerden hebben tot 21 mei om een sollicitatiebrief te sturen: de bedoeling is immers dat voor de zomer een nieuwe kandidaat wordt gevonden.

 

Volgens het profiel op de vacaturepagina wordt gezocht naar een ‘internationaal erkend onderzoeker, met een passie voor onderwijs en tevens een ervaren bestuurder’ die een ‘integere en open managementstijl’ hanteert. De salarisindicatie voor de functie meldt een maximum brutosalaris van €9.174 per maand. De adviescommissie, van wie drie leden zitting hebben in de sollicitatiecommissie, heeft in een interne mail aangegeven nog niet te stoppen met haar werk. De cv’s van de kandidaten zullen voordat zij worden uitgenodigd op gesprek worden voorgelegd aan de adviescommissie.

 

Voor de zomer
Het doel is om voor de zomer een nieuwe decaan benoemd te hebben, bevestigt Jonneke Bekkenkamp, die lid is van de adviescommissie. ‘Het hangt af van wie er solliciteert, dus we kunnen nog niet zeggen of het lukt, maar dat is wel hoe de planning er nu uitziet,’ aldus Bekkenkamp. Mocht onverhoopt tegen die tijd nog geen nieuwe kandidaat zijn aangewezen, dan is nog niet bekend hoe dat zal worden opgelost.