Een avondje zonder koolhydraten koken klinkt als onbegonnen werk. Het zit namelijk in ongeveer alles wat lekker is. Natuurlijk wil je jouw gasten wel iets lekkers voorschotelen en niet laten creperen met de zoveelste inspiratieloze salade of een geflambeerd humuskoekje op een bedje van brandnetels.
Nadat we een zomer lang hebben genoten van kilo's vlees van de barbecue en de nodige alcoholische versnaperingen naar achteren hebben gegooid, kan het zeker geen kwaad om een avond gezond te doen. Daarom koken wij vanavond een heerlijke nazomerse courgetti voor de carb-mijders.
Courgetti met pesto en spekjes | Hoofdgerecht (vegetarisch) | 2 personen | 20 minuten
Ingrediënten
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 grote ui, gesnipperd
2 courgettes, in dunne reepjes gesneden
100 gram pesto
100 gram spekjes
30 gram pijnboompitten
250 gram cherrytomaatjes
het sap van een halve citroen
olijfolie
Benodigdheden
Kookpan
Juliennesnijder of keukenmes
Snij de courgette met een juliennesnijder of keukenmes in dunne, spaghetti-vormige reepjes. Fruit het uitje en de knoflook in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de spekjes en cherrytomaatjes toe en bak ongeveer twee minuten. Doe vervolgens de courgettereepjes in de pan en bak het geheel ongeveer vier minuten. Haal de pan van het vuur en doe de pesto en het citroensap door de pasta. Rooster in een andere pan de pijnboompitjes voor één minuutje.