Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
opinie

De zomer | Rustruimte

Henk Strikkers,
27 juni 2017 - 11:51

De laatste tentamens worden gemaakt en nagekeken, de laatste deadlines gehaald en de laatste beloftes ingelost. Wist je bijvoorbeeld dat de HvA sinds deze week eindelijk de beloofde rustruimtes heeft ingesteld?

Soms is dat even doorwerken. Zo moesten nog ruim zevenhonderd studenten van de HvA-studies communicatie en media, informatie & communicatie een presentatie geven over wat ze hebben gedaan voor Amsterdamse ondernemers. Dat betekende dat er op de valreep van juni twee dagen lang wandelende bananen en meisjes met bloemenmutsen door het Kohnstammhuis liepen. De hele hogeschool raakte subiet in een zomerse stemming van zoveel vrolijkheid op de lelijkste straat van Amsterdam.

 

Voor de handtekeningenzetters van de HvA en de UvA was het ook hard werken de afgelopen weken. Zowel de universiteit als de hogeschool benoemden een nieuwe beheerder van het vastgoed en de financiën. Voor de HvA wordt dat Hanneke Reuling, die promoveerde op de strenggelovige en inmiddels teloorgegane Katholieke Theologische Universiteit van Utrecht. Haar UvA-pendant wordt Jan Lintsen, die nu nog bestuurder is van de Haagse Hogeschool. Na de zomer gaat de HvA op zoek naar een derde bestuurder en dan hebben de HvA en de UvA voor het eerst sinds maart 2016 weer een voltallig bestuur. Op het Roeterseiland en in het Wibauthuis lachen ze om mensen die zeggen dat de formatie lang duurt.

 

Wie denkt dat de hele UvA en HvA binnenkort in een rustruimte veranderen, komt bedrogen uit. Zo is de UvA achter de schermen ongelooflijk druk bezig om de ruim tienduizend aanmeldingen goed te verwerken en denkt men op de hogeschool hard na over de vraag of er geen studentenwoningen op de Amstelcampus gebouwd moeten worden, en zo ja, hoe duur die dan mogen worden.

 

Maar laten we eerlijk zijn, dat is allemaal van later zorg. Typ die laatste alinea van je essay af, sla hem op, lever hem in en blaas dat opblaasbadje op. Het is tijd voor de zomer.

Lees meer over