Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
opinie

De Week | Chick die alles regelt voor de afdeling

Henk Strikkers,
25 april 2017 - 12:02

Goede secretaresses zijn onmisbaar, dat weet iedereen. Ook Folia werd deze week maar weer eens met de neus op de feiten gedrukt.

Op secretaressedag stuurden wij onze chick-die-alles-regelt, projectbegeleider, secretariaatvoerder en redactieassistent (ja, dat is allemaal dezelfde persoon) erop uit om eens te vragen wat iemand nu een goede secretaresse maakt. Wisten wij veel dat onze Stephanie Gude menig Folia-redacteur naar de kroon stak als interviewer. Ze was ad rem, stelde goede vragen en was helemaal zichzelf voor de camera. Dat zorgde ervoor dat de video binnen een dag duizenden keren werd bekeken. We onderzoeken inmiddels de mogelijkheden om Stephanie een eigen kanaal te geven.

Als je als secretaresse een agenda tot juni kunt volplannen zonder ook maar één gaatje open te laten, verdien je ook complimenten

Maar een goede secretariaatmedewerker moet meer kunnen dan fantastische video’s maken. Afspraken inplannen bijvoorbeeld, al is dat ook een wisselwerking. Zo proberen wij al een tijd een afspraak in te plannen met een HvA-decaan. Deze week hadden we eindelijk de secretaresse aan de lijn die ons doodleuk vertelde dat het eerstvolgende moment dat we een afspraak konden inplannen midden juni was. Dat zou je kunnen uitleggen als een falen, maar als je als secretaresse een agenda tot aan de nok toe kunt volplannen zonder ook maar één gaatje open te laten, verdien je ook complimenten.

 

En wie dacht dat het als secretariaatmedewerker daarmee wel ophield komt bedrogen uit. Neem nou de secretaris van het Centraal Stembureau: die moet feilloos kunnen lezen waar de spaties moeten staan in een partijnaam als ‘Slaafs – meer bier, minder AFS’ en weten welke studenten van de lijst geschrapt moeten worden omdat ze bijvakstudent zijn. Het zijn echter niet enkel saaie taken: bij het Centraal Stembureau moet namelijk ook gedobbeld worden om de volgorde van de verschillende lijsten te bepalen. In de tijd van de baas spelletjes spelen, wie wil dat nu niet?

 

Gelukkig is daar op de HvA volop tijd voor. Als de wifi-verbinding zo blijft haperen als de laatste weken, wordt werken wel heel moeilijk gemaakt. Folia heeft overigens nooit last van internetproblemen, maar wij hebben dan ook een #chickdieallesregeltvoordeafdeling.