Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Sebastiaan van de Water
actueel

Sport Kort | Gele HvA-boot dobbert rustig door grachten

Sebastiaan van de Water,
12 oktober 2015 - 08:52

Sinds 1888 is de derde dinsdag van september een sleuteldatum. Maar sinds 1986 is ook de tweede zaterdag van oktober een begrip. Dan vindt zonder uitzondering de grachtenrace plaats en moeten rondvaartboten plaats maken voor roeiboten in de Amsterdamse gracht.

Traditiegetrouw doet er elk jaar een boot mee aan de grachtenrace met daarin tien eerstejaarsstudenten van de Hogere Zeervaartsschool - onderdeel van de HvA.


De boot, genaamd Plancius, staat bekend om zijn knalgele uiterlijk. En om het feit dat hij geen enkele kans maakt op de overwinning. Niet omdat de kersverse studenten er niks van bakken, maar omdat het een grote, logge, lompe, zware boot betreft. Ook dit jaar scheelde het weinig of de Plancius was als laaste geëindigd. Van de 138 andere boten bleken er echter twee nóg langzamer.

 

Gouden medailles en buitenlandse decepties voor judoka's
Bij het NK Judo is een aantal HvA-studenten in de prijzen gevallen. Twee judoka's, beiden van de Johan Cruyff University, wonnen zelfs goud. Tweedejaarsstudente Kim Akker, net hersteld van meedere operaties aan haar knie, deed voor het eerst mee aan het senioren-NK, en toonde zich gelijk de sterkste in de klasse tot 48kg.


Vierdejaarsstudent Neal van de Kamer evenaarde die prestatie in de categorie tot 81 kg. Voor hem was het alweer zijn vijfde nationale titel.


Minder succesvol waren de deelnemers aan het Europese Studentenkampioenschap Judo, dat in Reims werd afgewerkt. Geen van de aanwezige Amsterdamse studentes wist een partij te winnen.

Lees meer over