Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Irish Defense Forces (cc, via Wikimedia Commons)
actueel

Amsterdamse studenten gaan samenwonen met vluchtelingen

Dirk Wolthekker,
2 september 2015 - 17:19

 Bij woningbouwvereniging De Key gaan 250 vluchtelingen samenwonen met 250 studenten. Waar dat zal zijn is nog niet bekend, want De Key wil eerst de buurt informeren. Dat meldt Het Parool vandaag.

Amsterdam zal dit jaar een kleine vijftienhonderd mensen met een vluchtelingenstatus onderdak moeten bieden. Dat is dermate veel dat de bestaande manier van woningtoewijzing niet meer toereikend is en er naar alternatieve oplossingen wordt gezocht, laat De Key weten. Door vluchtelingen en studenten onder een dak te brengen wordt bovendien niet alleen een huisvestingsprobleem opgelost. ‘Het is daarbij de bedoeling dat de vluchtelingen zo veel mogelijk samenleven met de Amsterdammers, ter bevordering van de integratie,’ zegt verantwoordelijk wethouder van Wonen, Lauren Ivens (SP) in Het Parool.

 

‘Komende weken starten we met woningdelen, waarbij studenten en statushouders samen wonen in één huis,’ zegt Ivens. ‘Dat zal niet met honderden woningen tegelijk gaan, we kijken eerst hoe het gaat. Daarnaast moet de komende jaren veel worden bijgebouwd en zullen we meer gebruikmaken van de gebouwen die we al hebben, door bijvoorbeeld lege kantoorpanden om te bouwen tot woningen. Verder wordt gezocht naar buitenkansjes: panden die in korte tijd geschikt kunnen worden gemaakt voor een grote groep statushouders.'