Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Folia 1 is uit

Redactie Folia,
2 september 2015 - 10:38

‘De SP wil dat studenten het college van bestuur gaan kiezen. Als je zeker wil weten dat instellingen kapot gaan, dan moet je dat doen.’ Was getekend minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker. Het academisch jaar is nog niet eens goed en wel geopend en de toon voor de komende maanden lijkt gezet. Wat Bussemaker heeft geleerd van de Maagdenhuisbezetting en wat het leenstelsel nu precies oplevert, lees je in het grote interview deze week.

Bussemaker is echter niet de enige die deze week in Folia haar verhaal doet. Covermodel Anna Nooshin vertelt namelijk over haar ondernemingszin en hoe ze van UvA-student een succesvol modeblogger met maar liefst 154.000 Instagram-volgers werd. Dat is bovendien niet alles. Je kunt deze week ook nog eens haar boek On Top winnen. Hoe? Door mee te doen aan onze prijsvraag!

 

Voor een kamer in Amsterdam moet je helaas veel meer doen. Niet alleen liggen de prijzen per vierkante meter in de hoofdstad een stuk hoger dan in andere steden, ook reageren er nog eens veel meer studenten op een kamer. Gemiddeld moet je het opnemen tegen zo’n 37 concurrenten.

 

Ben je nog niet klaar voor vier pagina’s Bussemaker of zes pagina’s over woningnood? Geen probleem. Wij geven je een snelcursusje om je hersenen weer te activeren na al die zomerse uitspattingen. Wist je bijvoorbeeld dat koffie drinken helpt om je herinneringen te verbeteren? En dat je IQ nu waarschijnlijk op het hoogtepunt van het jaar ligt?

 
Anders dan voorheen zetten we de pdf-versie van Folia niet meer direct online. Wel plaatsen we in de loop van de week bewerkte versies van sommige artikelen online, die de artikelen beter en fijner leesbaar maken. In het begin van volgende week kun je de pdf vinden in ons archief. Toch al direct het hele nummer lezen? Pak nu de eerste Folia van het nieuwe jaar uit de bakken!