Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Student Menno Oldenhof nieuwe voorzitter CMR

Henk Strikkers,
1 september 2015 - 17:49

Na twee jaar marketingdocent Han Boels krijgt de Centrale Medezeggenschapsraad weer een student als voorzitter. Nadat eerder Jerke van der Woerdt en Sebas Veeke als student het belangrijkste medezeggenschapsorgaan mochten voorzitten, valt die eer nu ten deel aan Menno Oldenhof (midden op de foto). Het dagelijks bestuur van de CMR wordt verder ingevuld door Han Boels (vicevoorzitter), Koen Langeslag (secretaris) en Zoe van Beek (penningmeester).

Oldenhof doet de lerarenopleiding maatschappijleer aan de HvA en was in het jaar 2012/2013 penningmeester van Asva Studentenunie. Bovendien was hij in een verder verleden al bestuurslid bij JOB, de landelijke organisatie voor mbo’ers, en is hij actief geweest bij CNV Jongeren. Tevens was hij al eens eerder lid van de Centrale Medezeggenschapsraad van de HvA.

'Ik heb natuurlijk wel een iets andere manier van kijken dan de vorige voorzitter'

Dit voorjaar was hij ook één van de drijvende krachten achter De Nieuwe Hogeschool, de hbo-tegenhanger van De Nieuwe Universiteit (DNU). Waar DNU echter onder meer het Bungehuis en het Maagdenhuis bezette, was De Nieuwe Hogeschool niet één van de bezettende partijen.

 

Daarnaast is hij een graag geziene gast bij Rethink HvA. Betekent dat dat we een andere koers van de HvA-medezeggenschap kunnen verwachten? ‘Laat duidelijk zijn dat ik altijd het raadstandpunt zal uitdragen, maar ik heb natuurlijk wel een iets andere manier van kijken dan de vorige voorzitter. Ik wil dat onderwijs centraal staat en hecht veel waarde aan bottom-up-organisatie. Daarom hoop ik dat we onderwijs aan de HvA kleinschaliger kunnen inrichten.’

 

Met zijn dagelijks bestuur wil Oldenhof vooral werk maken van community building. ‘Heel veel HvA-studenten weten niet eens waar het Maagdenhuis is, terwijl studeren meer is dan alleen maar naar de les gaan,’ stelt hij. ‘Het zou goed zijn als studenten meer kennismaken met studenten van buiten hun studie, bijvoorbeeld doordat het gemakkelijker wordt om minoren te volgen aan een ander domein of meer werk te steken in het oprichten van studentenorganisaties.’

 

Oldenhof volgt marketingdocent Han Boels op. Boels doet na twee jaar voorzitterschap een stap terug.