Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Lekkage legt fitnesslocatie Amstelcampus plat

Stephan Vegelien,
28 mei 2015 - 11:45
Door een enorme lekkage is sport- en fitnesscentrum Amstelcampus voorlopig gesloten. De locatie van het Universitair Sportcentrum (USC) is in ieder geval tot 8 juni dicht, omdat de hele vloer moet worden vervangen.

De lekkage blijkt te zijn veroorzaakt door een probleem met de centrale verwarming. 'Tijdens onderhoud aan de cv brak een deel af,' vertelt facilitair manager Petra Aalbers, 'waardoor water de fitnessruimte in sproeide.' Vanuit het plafond liep het water via de muren naar beneden. 'Het heeft vrij lang staan sproeien. De hele ruimte stond blank.'

Sportzaal blank Amstelcampus Op het eerste gezicht is er alleen schade aan de vloer en hebben de fitnessaparaten de lekkage overleefd. Aangezien de vloer en de muren volledig droog moeten zijn voordat er een nieuwe vloer ingelegd kan worden, moet de locatie nog enige tijd dicht blijven.

Aalbers hoopt dat sporters 8 juni weer terecht kunnen bij het fitnesscentrum. Tot die tijd kunnen sporters terecht in het PC Hoofthuis ('10 minuten fietsen') of bij USC Universum op het Science Park ('15 minuten fietsen'). De andere ruimtes op de Amstelcampus, zoals de gymzaal en het sportcafé, blijven wel gewoon open. De groepslessen vinden plaats in de gymzaal van de Amstelcampus.

Hou de Facebook-pagina van het USC in de gaten voor aanvullende informatie.