Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Rivke Jaffe benoemd tot lid Jonge Akademie

Henk Strikkers,
25 november 2014 - 17:24
UvA-antrolopoog en –geograaf Rivke Jaffe is vandaag toegetreden tot de Jonge Akademie, het platform dat de Koninklijke Nederlandse Akademie voor Wetenschappen (KNAW) in het leven heeft geroepen voor jonge topwetenschappers. Als enige UvA’er van de tien nieuwe leden is Jaffe voor vijf jaar benoemd tot lid van dit eregezelschap.

In 2006 promoveerde Jaffe aan de Universiteit Leiden op de mening van bewoners van arme wijken op Jamaica en Curaçao op het gebied van mens, natuur en milieu. Uit haar onderzoek bleek dat academische professionals aldaar tamelijk abstracte campagnes voeren, terwijl in de getto’s vaak behoefte is aan oplossingen voor simpele problemen. Denk aan het dichten van een lekkend riool of het ophalen van vuilnis.

 Rivke JaffeJaffes onderzoek richt zich nu vooral op het snijvlak van stedelijke milieus en politiek. Ze publiceerde onder meer over criminaliteit en burgerschap op Jamaica, de populaire cultuur over illegaliteit en publiek-private samenwerking op het gebied van veiligheid. Veel van haar onderzoek vindt plaats in Latijns-Amerika of het Caribisch gebied.

Volgens de Jonge Akademie is Jaffe uitverkoren vanwege het werken aan ‘een beter begrip van de stedelijke samenleving en ongelijkheid'. Op 26 maart worden Jaffe en de negen andere leden in spe officieel geïnstalleerd in het Amsterdamse Trippenhuis.
Lees meer over