Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Universiteitshoogleraar Louise Fresco krijgt televisieserie

Stephan Vegelien,
12 september 2013 - 10:53
Louise Fresco, universiteitshoogleraar aan de UvA, krijgt vanaf 13 oktober haar eigen televisieserie. In zes afleveringen trekt zij de wereld over op zoek naar de meest bijzondere grote en kleine ontwikkelingen op het gebied van landbouw en voedsel. Voor de serie Fresco's Paradijs gaat zij op zoek naar de wetenschap daarachter en naar de rol van de consument.

Fresco trekt van Spitsbergen, waar in de bergen van het koude land alle zaden van bestaande voedselgewassen liggen opgeslagen, naar het Tweestromenland tussen de Eufraat en de Tigris, waar ooit de landbouw ontstond. In Engeland onderzoekt ze het belang van de diversiteit van appels en ze vergelijkt onze megastallen met de kleinschalige varkensproductie in het Italiaanse Umbrië.

Daarna gaat ze door door naar Noorwegen, Galicië, Japan en Mexico, om ten slotte uit te komen bij de grote wereldsteden, waar de wereldvoedselproblematiek samenkomt en het beste zichtbaar is. Hier gaat ze in op de macht van de consument bij de verbetering van onze voedselproductie en consumptie.

Fresco’s Paradijs wordt vanaf 13 oktober zes zondagen achter elkaar uitgezonden bij omroep Human om 18.50 uur op Nederland 2. Zie hier voor meer informatie.
Lees meer over