Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
De gebouwen op het Amstelcampusterrein worden in de toekomst mogelijk voorzien van LED-verlichting. De resultaten van een pilot  in het Theo Thijssenhuis zijn veelbelovend. Dat meldt de hogeschool.

Voor de pilot zijn drie lokalen in het Theo Thijssenhuis door drie fabrikanten voorzien van LED-verlichting. Gebruikers zijn volgens de hogeschool positief over de verlichting. In vergelijking met TL-verlichting ervaren ze het licht als comfortabel. Op basis van extra metingen en een nieuwe evaluatie wordt besloten of het Boerhaavegebouw en Wibauthuis, panden die de komende jaren worden gebouwd, worden voorzien van dit type lampen.

Led-verlichting is zeer energiezuinig, helemaal in vergelijking met traditionele TL-buizen. Led's kunnen de uitstoot van CO2 flink inperken. Volgens de hogeschool is de kans dan ook groot dat 'de HvA binnenkort beschikt over het eerste onderwijsgebouw in Nederland dat volledig is voorzien van energiezuinige (LED-)verlichting'.

Vorig jaar bracht een groep studenten, onder de naam The Next Generation, LED-verlichting al onder de aandacht door in de Leeuwenburg te laten zien welke voordelen het biedt. Met initiatieven op het gebied van afval, energie, water, inkoop en onderwijs willen ze duurzaamheid op de hogeschool onder de aandacht brengen.