Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Tussentijdse verkiezingen FDMCI ongeldig verklaard

Eva Hofman,
21 november 2017 - 15:19

Medewerkers van de Faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie (FDMCI) mogen in december voor de derde keer dit jaar stemmen voor hun faculteitsraad. Bij de tweede, in oktober, zijn onregelmatigheden geconstateerd.

Tussen 11 en 18 december zullen nieuwe tussentijdse verkiezingen worden gehouden voor de medezeggenschapsraad van FDMCI, zo maakt het Centraal Stembureau bekend middels een brief aan alle medewerkers.

 

Eigenlijk waren de tussentijdse verkiezingen al gehouden tussen 23 en 30 oktober, maar het Centraal Stembureau constateerde dat er tijdens die verkiezingen ‘onregelmatigheden’ hebben plaatsgevonden die de uitslag ‘aantoonbaar hebben beïnvloed danwel bepaald’. De stemming is daarom ongeldig verklaard.


Het Centraal Stembureau spreekt in de brief haar spijt uit over de onregelmatigheden, maar wil desgevraagd nog niet toelichten wat voor onregelmatigheden dit waren, of hoe deze hebben kunnen ontstaan. De nieuwe uitslag zal 20 december naar buiten worden gebracht. Er kunnen zich geen nieuwe kandidaten aanmelden.