Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Folia 7: hospiteren, Research Awards en Jyttes jetset

Mirna van Dijk,
8 november 2017 - 06:00

In de Folia van deze week spreekt ze in vogelvlucht over haar reizen en wat je ervan leert om in het buitenland te studeren. ‘Amsterdam is een bubbel, en het is goed daaruit te komen,’ vindt Jytte.

Dus als Jytte even in Amsterdam is, begint het al snel weer te kriebelen. Ook bij filmmaker Wouter Massink, genomineerd voor een internationale Emmy, kriebelde er iets: hij wilde zijn brein meer gaan gebruiken. Daarom zette hij zijn zeer succesvolle carrière als camera even on hold om in Amsterdam antropologie te komen studeren. ‘Ik ben die student die alles leest,’ zegt hij over zichzelf.

 

Zo moet je jezelf dus níet omschrijven als je samen met duizend andere mensen in aanmerking wilt komen voor een Amsterdamse kamer, weet ervaringsdeskundige Sofie de Vries. Voor de BNN-documentaire ‘Helaas ben je het niet geworden’ liet deze HvA-student zich volgen terwijl ze wordt afgewezen voor de ene na de andere kamer. Ze geeft tips en veegt ondertussen de vloer aan met de standaardtips voor hospiteren. ‘Je moet gewoon schijt hebben. En denken dat je een leuke avond gaat doorbrengen met leeftijdgenoten.’ Sofie is overigens nog steeds op zoek naar een kamer.


Verder in de nieuwe Folia: deze vijf top-onderzoekers (allemaal vrouw!) maken kans op de HvA-Research Award 2017, hoogleraar Ellen Rutten over honderd jaar Russische revolutie en welke impact die nu nog heeft, historicus Maarten Hell over Amsterdamse herbergen tussen 1350 en 1800, en docent Natalie Scholz stelt in een opiniestuk vragen bij de oorverdovende academische stilte rond #metoo.

 

Folia 7 ligt vanaf vanmiddag in de bakken op alle UvA- en HvA-locaties.

Lees meer over