Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Bram Belloni
actueel

Folia 5: crossfit-HvA'er, sleepwet en horrorverhalen van promovendi

Mirna van Dijk,
18 oktober 2017 - 06:00
Betreft
Deel op

Geen sport voor watjes: Crossfit. Student sportkunde Romy van Dijk mocht als een van de weinige vrouwen meedoen aan de Lowlands Throwdown.

Maar als je haar over haar passie voor Crossfit hoort vertellen, zal dat niet verbazen. Ze traint zes dagen per week, en loopt niet eens achter met studeren.

 

Het is ook voor Miriam Melchers hard werken. Zelf heeft ze dan ook geen 9-tot-5-mentaliteit en geen pauzeknop, maar dan is de meest gewilde werkgever onder studenten voor iedereen binnen bereik. We spraken Miriam over haar weg van de HvA naar Silicon Valley: ‘Bij Tesla word je omringd door mensen die de wereld willen veranderen.’

 

De wereld een klein beetje veranderen, dat willen ook de ‘maatschappelijk betrokken bèta’s’ die ervoor zorgden dat er een referendum komt tegen de zogeheten sleepwet. De afgelopen weken geen college voor deze vijf studenten; ze waren te druk bezig met handtekeningen verzamelen.

 

Dat promoveren ook uitdagend is, hoeft geen betoog. Maar soms wordt het promovendi wel heel moeilijk gemaakt: door begeleiders met eigen publicatie-ambities, of simpelweg weinig steun in de rug. ‘Je krijgt vier jaar lang alleen maar kritiek.’

 

Dat en nog veel meer in de nieuwe Folia, met daarin ook de eerste bijdrage van onze nieuwe columnist Moo Miero.

 

Folia 5 ligt vanaf vanmiddag in de bakken op alle locaties van de HvA en de UvA.

Lees meer over